Webinar: Google voor Juristen

Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet: wetten, jurisprudentie - maar ook vakliteratuur. Deze ontwikkeling leidt tot lagere (kantoor)kosten, onder meer door de mogelijkheid om te besparen op zoektools en abonnementen.

Om over deze vrij toegankelijke informatie te kunnen beschikken moet u echter als geen ander kunnen googlen. Ook helpt het om de ins & outs te kennen van de belangrijkste websites voor juristen, waaronder Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

NEVOA heeft Leo van der Wees uitgenodigd om een webinar Google voor Juristen te verzorgen. Hij zal u in een twee uur durende online (maar interactieve) bijeenkomst de belangrijkste tips & trucs van Google laten zien en u rondleiden op het juridische internet.

Voor wie?

  • Bedrijfsjuridisch adviseur
  • Bedrijfsjuristen

Cursusleider

Mr. Leo van der Wees (1959) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde op het gebied van Informatica en Recht. Na zijn functie als computerprogrammeur bij Philips en BSO werd hij universitair docent Informatica en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is de founding father van hét internetportaal voor juristen, Recht.nl en secretaris van het juridische open access-platform OpenRecht. Daarnaast is hij werkzaam geweest als onderzoeker bij het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT). Sinds september 2021 is hij raadsadviseur Recht & ICT bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag.

Informatie

Datum & tijd:  Dinsdag 23 november 2021 van 12:00 - 14:15 uur (kwartier pauze) 
Locatie: Online
Kosten: Gratis voor NEVOA-leden, € 100 exclusief btw voor niet-NEVOA-leden
PE-punten NEVOA: 2

NB: NEVOA heeft met Leo van der Wees afgesproken dat deelnemers na dit webinar gratis een abonnement op Recht.nl krijgen tot 31-12-2022.

Inschrijven kan door u per email aan te melden voor 15 november 2021 17.00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken... Voor vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 656 60 56.