Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over een nieuw of bestaand lidmaatschap? Over Permanente Educatie, onze vakinhoudelijke bijeenkomsten of andere zaken? Of overweeg je om te lid worden van een van onze commissies?

Bel 085 - 90 22 835
Mail info@nevoa.nl

Wat is het NEVOA-label?

NEVOA vindt het belangrijk dat opdrachtgevers begrijpen waar onze leden voor staan. Ben of word je lid van NEVOA? Dan ontvang je een downloadbaar label dat je op je (bedrijfs)website, in offertes en jouw e-mail handtekening kunt gebruiken om jouw lidmaatschap wereldkundig te maken.

Wat kost het NEVOA lidmaatschap?

Het lidmaatschapsbijdrage voor het verenigingsjaar 2022 bedraagt €181,50 excl. btw.

Wat houdt het NEVOA lidmaatschap in?

NEVEOA is dé landelijke beroepsorganisatie voor juristen in Nederland. Als lid ben je verzekerd van vakinhoudelijke ondersteuning, een sterk netwerk, en beroepsversterking door facilitering van je beroepsopleiding tot het ondersteunen van soft skills gedurende je héle loopbaan. Klik hier om meer te lezen over het NEVOA lidmaatschap.

Hoe kan u in een klacht indienen?

Als er onverhoopt klachten zijn over de wijze van beroepsuitoefening van een van onze leden, dan worden deze klachten afgehandeld aan de hand van het reglement klacht- en tuchtzaken.

De wijze van beroepsuitoefening wordt getoetst aan de regels van eer en waardigheid van het beroep, zoals deze zijn bepaald in het reglement beroepsuitoefening.

Stap 1: bestuur neemt de klacht in behandeling

Klachten kunnen worden ingediend bij het bestuur van NEVOA, waarna het bestuur in eerste instantie zal proberen om de klacht op te lossen.

Stap 2: afhandeling door de klachtbehandelaar

Wanneer dit onverhoopt niet lukt, dan stelt het bestuur de binnen NEVOA aanwezige klachtbehandelaar op de hoogte van de klacht. Zij zal vervolgens proberen de klacht naar tevredenheid van de klagende partij af te handelen.

Stap 3: afhandeling door de Raad van Tucht

Wanneer ook dit onverhoopt niet lukt en de klagende partij niet tevreden is over de klachtafhandeling door de klachtbehandelaar, dan kan de klacht worden voorgelegd aan de Raad van Tucht. De Raad van Tucht bestaat uit drie onafhankelijke leden, waarvan er twee afkomstig zijn uit de rechterlijke macht en een uit de bedrijfsjuridische praktijk.

Ontdek de voordelen van het NEVOA lidmaatschap

NEVOA is dé landelijke beroepsorganisatie voor juristen in Nederland. Als lid ben je verzekerd van vakinhoudelijke ondersteuning, een sterk netwerk en uiteenlopende mogelijkheden voor beroepsversterking gedurende je héle loopbaan. Het NEVOA-label zorgt ervoor dat werk- & opdrachtgevers weten waar je voor staat: als strategisch denkend businesspartner neem je uitdagende dossiers voortvarend in behandeling, waarbij je een praktische aanpak niet schuwt.

Over het lidmaatschap