Bestuur

NEVOA wordt bestuurd door een bestuur, bestaande uit vijf leden.

Bestuursleden

mr. P. (Peter) van Alten

voorzitter

mr. P. (Peter) van Alten

voorzitter

  

Peter studeerde Nederlands Recht (bedrijfsrechtelijke afstudeervariant met sociaal recht als keuzevak) en Notarieel Recht in Leiden. Hij is in 1996 cum laude afgestudeerd op het gebied van het medezeggenschapsrecht. Daarnaast is hij een vast auteur van arbeidsrechtelijke artikelen en blogs in een landelijk vakblad en is hij lid van een klachtencommissie in de gezondheidszorg. Ook is hij mediator. In de loop der jaren heeft Peter van Alten ook kennis en ervaring opgedaan op zowel het Onderwijsrecht als het Ambtenarenrecht. Hij geeft verder trainingen en opleidingen aan ondernemers en brancheverenigingen op het gebied van het arbeidsrecht.

mr. R.M. (Rogier) Kersten

bestuurslid

mr. R.M. (Rogier) Kersten

  

Rogier Kersten, 43 jaar en woonachtig in Nijmegen. Hij werkt sinds 2014 voor ABAB Legal BV, vanaf 9 juni 2020 in de rol van directeur Legal. Na zijn studie rechten (Nederlands en Notarieel recht) in Nijmegen heeft hij 7 jaar als kandidaat notaris gewerkt op een middelgroot notariskantoor in Noord-Limburg. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar de commerciële advies praktijk. Dat was ook het moment waarop hij lid is geworden van NEVOA.

mr. Y. (Yvette) van Gemerden

bestuurslid

mr. Y. (Yvette) van Gemerden

bestuurslid

  

Yvette (1966) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is van 1995 tot 2014 advocaat geweest, ondermeer bij De Brauw Blackstone Westbroek en DLA Piper. Vanaf 2014 is Yvette werkzaam bij PwC Legal Services als partner arbeidsrecht. Zij is tevens Certified Pension Lawyer. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn arbeidsrecht (in de meest brede zin des woords), pensioenrecht en data protection.

mr. M. (Mark) van Wouwe

Secretaris

mr. M. (Mark) van Wouwe

Secretaris

  

In 1999 heeft Mark zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond. Vervolgens is hij de advocatuur ingegaan en heeft hij de beroepsopleiding advocatuur voltooid. In 2007 heeft hij de postdoctorale specialisatieopleiding "Nationaal en Internationaal Contracteren" van de Grotius Academie afgerond. Hij heeft circa 17 jaar als advocaat (binnen het M&A en Contracting team) bij een internationaal advocatenkantoor gewerkt en heeft bijna 2 jaar als advocaat bij een boutique vastgoedkantoor gewerkt. Sinds juli 2020 is hij werkzaam als director Legal bij PwC (kantoor Rotterdam) en sindsdien is hij lid van NEVOA.

mr. B.C. (Ben) Schoenmaker

Penningmeester

mr. B.C. (Ben) Schoenmaker

Penningmeester

  

Ben Schoenmaker (1960) studeerde in 1984 af aan de Universiteit van Leiden. Hij staat te boek als generalist, met ervaring op verschillende terreinen. Die deed Ben onder meer op in de zeven jaar die hij werkzaam was als bedrijfsjurist op de Aalsmeerse Bloemenveiling. Als extern bedrijfsjuridisch adviseur, vanaf medio 1991, heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, ICT-recht en juridische vraagstukken met overheden. Sinds 1997 treedt Ben ook op als mediator.

Secretariaat

A.M. (Anne Marie) Ritter

secretariaat

A.M. (Anne Marie) Ritter

secretariaat