Bestuur

NEVOA wordt bestuurd door een bestuur, bestaande uit vijf leden.

Bestuursleden

mr. H. (Hella) M.E. Vercammen

voorzitter

mr. H. (Hella) M.E. Vercammen

voorzitter

  

Hella studeerde Nederlands Recht van 1989 tot 1994 in Amsterdam aan de VU, UVA en Boalt Hall law school in Berkeley, California. Daarna heeft ze de beroepsopleiding gedaan in de advocatuur en is vervolgens gaan werken bij Baker Tilly als bedrijfsjuridisch adviseur te Utrecht. Vanaf 2000 werd ze verantwoordelijk voor de juridische afdeling in Almere. Eind 2003 is zij haar eigen bedrijfsjuridisch kantoor (The Legal Company) te Amstelveen gestart en heeft meerdere medewerkers/juristen werkzaam. Hella schrijft als vakpartner regelmatig artikelen op het gebied van het arbeidsrecht voor diverse landelijk vakbladen, waaronder een in de schoonmaak en een in de accountancy.

mr. R.M. (Rogier) Kersten

bestuurslid

mr. R.M. (Rogier) Kersten

  

Rogier Kersten, 43 jaar en woonachtig in Nijmegen. Hij werkt sinds 2014 voor ABAB Legal BV, vanaf 9 juni 2020 in de rol van directeur Legal. Na zijn studie rechten (Nederlands en Notarieel recht) in Nijmegen heeft hij 7 jaar als kandidaat notaris gewerkt op een middelgroot notariskantoor in Noord-Limburg. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar de commerciële advies praktijk. Dat was ook het moment waarop hij lid is geworden van NEVOA.

mr. H. (Ankie) Biesheuvel-Bakker

bestuurslid

mr. H. (Ankie) Biesheuvel-Bakker

bestuurslid

  

Nadat ik in 2001 mijn studie Management, Economie en Recht aan de Avans in Breda had afgerond, ben ik aan de slag gegaan als juridisch medewerker bij Bos Adviesgroep en volgde daarnaast in de avonduren de opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels ben ik binnen Bos Adviesgroep uitgegroeid tot partner. In de loop van de jaren heb ik niet alleen kennis en ervaring opgedaan op verschillende rechtsgebieden, maar ook op het gebied van fiscaliteit en financiën. De diversiteit daarin spreekt mij erg aan, maar mijn hart gaat vooral sneller kloppen van arbeidsrecht/HRM en het ondernemingsrecht.

mr. M. (Mark) van Wouwe

Secretaris

mr. M. (Mark) van Wouwe

Secretaris

  

In 1999 heeft Mark zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond. Vervolgens is hij de advocatuur ingegaan en heeft hij de beroepsopleiding advocatuur voltooid. In 2007 heeft hij de postdoctorale specialisatieopleiding "Nationaal en Internationaal Contracteren" van de Grotius Academie afgerond. Hij heeft circa 17 jaar als advocaat (binnen het M&A en Contracting team) bij een internationaal advocatenkantoor gewerkt en heeft bijna 2 jaar als advocaat bij een boutique vastgoedkantoor gewerkt. Sinds juli 2020 is hij werkzaam als director Legal bij PwC (kantoor Rotterdam) en sindsdien is hij lid van NEVOA.

mr. B.C. (Ben) Schoenmaker

Penningmeester

mr. B.C. (Ben) Schoenmaker

Penningmeester

  

Ben Schoenmaker (1960) studeerde in 1984 af aan de Universiteit van Leiden. Hij staat te boek als generalist, met ervaring op verschillende terreinen. Die deed Ben onder meer op in de zeven jaar die hij werkzaam was als bedrijfsjurist op de Aalsmeerse Bloemenveiling. Als extern bedrijfsjuridisch adviseur, vanaf medio 1991, heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, ICT-recht en juridische vraagstukken met overheden. Sinds 1997 treedt Ben ook op als mediator.

mr. P (Peter) Raven

Bestuurslid

mr. P (Peter) Raven

Bestuurslid

  

Peter is 60 jaar en vader van 3 (inmiddels) getrouwde kinderen en opa van 10 kleinkinderen. Peter rondde in 1983 de HEAO, afstudeerrichting EJ af en studeerde Nederlandse recht aan de OUN, welke werd afgerond in 2005 en is thans als buiten-promovendus verbonden aan TUA te Apeldoorn. Het onderzoek gaat over de rechtspositie van de predikant en is een onderwerp op het snijvlak van het kerkrecht en het arbeidsrecht. Peter is mede-oprichter en partner bij Raven Advies BV en Kenniscentrum Arbeidsrecht BV en actief voor bedrijven en instellingen met (bedrijfs)juridisch advies, als ook het arbeidsrecht. Ook verzorgt hij voor banken en financiële instellingen trainingen en opleidingen op het gebied van financiële analyse en zakelijke kredietverlening.

Secretariaat

A.M. (Anne Marie) Ritter

secretariaat

A.M. (Anne Marie) Ritter

secretariaat